3 Vänner

Allt började sommaren 2012 då vi tre – Heikki, Ilkka och Sauli – ville göra något roligt och nytt tillsammans. Så vi startade en glassfabrik.

En av oss var då ingenjör, en var kock och en var företagare. Vi hade jobbat tillsammans i livsmedelsbranschen i många år, men vi hade aldrig gjort glass tidigare. Det enda vi hade var en väldigt enkel glassmaskin.

Den första sommaren ägnade vi oss åt att experimentera. Ibland blev glassen väldigt lös och ibland blev den stenhård. Vi fick helt enkelt inte riktigt till snitsen så vi bestämde oss för att resa till glassens främsta huvudstad Bologna i Italien för att gå en intensivkurs på Glassuniversitetet. Under dagarna satt vi i skolbänken på teorilektioner och på kvällarna gick vi runt i staden och smakade glass efter glass på olika caféer.

Ute i världen är det vanligt att man blandar i konstgjorda aromer, essenser och tillsatser i sin glass men vi ville göra vår glass på ett mycket bättre och renare sätt. Därför bestämde vi oss tidigt för att vår glass endast ska innehålla rena och naturliga råvaror.

I oktober 2012 startade vi så äntligen vår första glassfabrik. Vi började i en gammal bagerilokal i utkanten av Helsingfors och samtidigt som vi utvecklade våra olika glassorter renoverade vi lokalen.

I mars 2013 skickade vi våra första glassleveranser till de första butikerna. Det visade sig att kunderna verkligen gillade vår glass och ville ha mer. Efter några månader såldes vår glass i ett tiotal livsmedelsbutiker och följande år fanns vår glass i tusentals butiker. Nu, två år senare, finns 3 Vänners Glass i hela Finland.

I november 2016 började vi vår glassiga resa i Sverige och från och med den 7 december finns vi på vårt första försäljningsställe, Urban Deli Sveavägen i Stockholm.

Följ med oss på vår resa!