Veganglass med våra vänners hjälp

Sedan länge hade tanken grott hos oss på 3 Vänners Glass – vi ville utveckla vår egen veganglass. Sauli som är känd för sina påhittiga smakkombinationer var den självklara vännen för uppdraget.

Dock visade sig detta inte vara en helt enkel uppgift. När det kommer till veganglass så är nämligen råvarumöjligheterna begränsade, men vi var fast bestämda över att nå vårt mål med att ta fram marknadens bästa veganglass. Vi fick god hjälp av en veganförening som gav oss ovärderliga råd och hjälpte oss mycket med provsmakning.

En vegangrupp på Facebook fick nys om vårt hemliga projekt, och plötsligt fylldes vår inbox av olika tips och smakönskemål och trots att vi bara hade kommit halvvägs i utvecklingsprocessen bestämde vi oss för att låta allmänheten prova och utvärdera vår veganglass. Denna provsmakning genomförde vi på Flowfestivalen i Helsingfors sommaren 2016 där årets mattema lägligt nog var vegansk mat. Succén vad ett faktum och en lång kö av glassvänner slingrade sig till vår glassbil under tre dagar i rad för att få smaka på våra nya veganglassar.

Nu är den långa utvecklingsprocessen äntligen över och vi kan stolt meddela att veganglassarna finns i allt fler matbutiker.

Vi är stolta och glada över våra nya glassar och kan med säkerhet säga att dessa inte hade blivit lika goda utan hjälpen från er, våra kära vänner.

Tack för all hjälp!

3 Vänner